siječnja 16, 2010

03.03.2010. @ Dom hrvatskih branitelja Pula, 20:30
BACE QUARTET & GUESTS


Aleksandar Petrov - percussions (www.myspace.com/bacequartet)
Bachae Khalife - percussions (www.myspace.com/bacequartet)
Theodossi Spassov - kaval (www.theodosiispassov.com/theo.php)
Vasil Hadzimanov - fender rhodes & piano (www.myspace.com/vasilhadzimanov)
+
Peter Herbert - double bass (www.azizamusic.com)
Gazmend Bericha - violin

Promocija albuma "Bez prozor"

U srijedu 03. ožujka Jazzbina Pula 2010. ugošćuje Bace Quartet kojeg čine glazbenici iz Bugarske (Theodossi Spassov), Srbije (Vasil Hadžimanov), Makedonije (Aleksandar Petrov) i Libanona (Bachar Khalife). Kao specijalni gosti koncertne promocije novog albuma "Bez prozor" su makedonski violinista Gazmend Bericha i austrijski kontrabasista Peter Herbert. Jedno im je zajedničko: duboko poznavanje tradicionalne glazbe svojih zemalja, jazza i suvremene elektro-akustične glazba.

Aleksandar Petrov je udaraljkaš i skladatelj. Najdraži instrument mu je tapan, tradicionalni bubanj njegove zemlje s kojim je kao ritmička podrška sudjelovao u tradicionalnim narodnim orkestrima od svoje dvanaeste godine.
Bachar Khalife svira vibrafon, darbouka bubanj, def i cajon. Svaki udaraljkaški instrument koristi kao samostalni instrument, a njegovo muziciranje obilježava tajanstvena intuicija i majstorska okretnost u improvizaciji.
Vasil Hadžimanov je pijanist. Studirao je u Bostonu od 1992. do 1995., a zatim se preselio u New York gdje je svirao s nekim izvrsnim glazbenicima. Cijenjen zbog relevantnog načina sviranja ritmičkih glazbenih fraza koje su mješavina tradicionalnih utjecaja i be-bopa.
Theodossi Spassov - senzacionalni virtuoz na kavalu, a ima i reputaciju eksperimentatora s glazbenim stilovima i različitim glazbenicima iz raznolikih kulturnih i glazbenih sredina. Izgradio je vlastitu instrumentalnu tehniku koja mu daje slobodu izričaja i raznolikost zvukova za koje je nevjerojatno da dolaze od tako jednostavnog instrumenta kao što je kaval.

Nema komentara:

Objavi komentar